Odbiór, transport, przechowywanie
1. Odbiór osobisty następuje o godzinie ustalonej podczas przyjęcia zamówienia, w siedzibie naszej pracowni, która mieści się przy ul. Ul. Majowa 161, 43-400 Cieszyn
2. Prosimy nie przyjeżdżać przed ustaloną godziną, gdyż istnieje prawdopodobieństwo, że tort nie będzie jeszcze gotowy.
3. Na miejscu przyjmujemy płatność gotówką lub kartą.
4. Torty zapakowane są w kartonowe pudełka, zaleca się aby przenosić je podtrzymując dno pudełka, gdyż rączka może pod wpływem ciężaru ulec uszkodzeniu.
5. Torty należy przewozić z zachowaniem szczególnej ostrożności na płaskiej powierzchni, zabezpieczone przed przesuwaniem się (zalecane jest przewożenie tortu na podłodze przed fotelem pasażera z przodu pojazdu, gdyż tam są najmniejsze drgania)
Nie należy przewozić tortów na kolanach lub trzymając w rękach, gdyż grozi to ich uszkodzeniem.
6. Podczas przewożenia tortu nie wolno ogrzewać pojazdu.
7. Odebrany tort należy niezwłocznie wstawić do lodówki.
8. Tort należy przechowywać w lodówce (zalecana temperatura 4 ° C), pozbawionej intensywnych zapachów. Tort nie powinien być przechowywany wraz z mięsem i jajkami. Częste otwieranie i zamykanie lodówki może spowodować uszkodzenie dekoracji.
9. Tort należy spożyć do 36 godzin od momentu odebrania go z pracowni.
10. Tort należy kroić ostrym nożem moczonym we wrzątku przed ukrojeniem każdego kolejnego kawałka.
11. W torcie oraz w dekoracji mogą znajdować się wykałaczki, druciki dekoratorskie oraz inne dopuszczone do kontaktu z żywnością elementy stanowiące konstrukcję bardziej złożonej dekoracji. W torcie piętrowym znajdują sie wsporniki, które zapobiegają zapadaniu się niższych pięter. W związku z tym zaleca się zachowanie szczególnej ostrożności podczas konsumowania tortu, w szczególności dotyczy to dzieci - zalecany jest nadzór osoby dorosłej.
12. Pracownia nie ponosi odpowiedzialności za uszkodzenia wynikające z nieostrożnego transportu oraz złego przechowywania wypieków (poza lodówką i chłodnią)
13. W naszej pracowni wykorzystywane są takie produkty jak : jaja, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, orzechy, soja, w związku z czym nasze wypieki mogą zawierać śladowe ilości wyżej wymienionych składników.